Συλλυπητήρια Επιστολή προς κ. Αρχηγό ΓΕΑ
4 May 2018
Ετήσια Ημερίδα της Α.Α.Κ.Ε – Τετάρτη 16/05/2018
22 May 2018

Προσκλησή στην Ημερίδα της ΑΑΚΕ στις 16/05/2018

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι της Α.ΑΚ.Ε.

Την Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00, η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος (Α.ΑΚ.Ε.) διοργανώνει Ημερίδα αφιερωμένη στο «Ελληνικό Πνεύμα», στο Αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (Λεωφ. Κανελλοπούλου 3, προέκταση Κατεχάκη, Γουδί, Αθήνα).

Στο πρώτο μέρος θα προβληθεί το Ηχόραμα «Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη», δημιουργία του εικαστικού φωτογράφου Σαράντου Σακελλάκου, βασισμένο στην ομώνυμη ποιητική σύνθεση του ακαδημαϊκού Νικηφόρου Βρεττάκου. Ένα Ηχόραμα, ταξίδι στο απέραντο Φως το Ελληνικό, του Παρθενώνα, της Αγίας Σοφίας, του ελληνικού κάλλους, του γαλάζιου ουρανού, της ελληνικής φύσης.

Στο δεύτερο μέρος θα έχουμε την τιμή να μιλήσει ο Ιστορικός-Συγγραφέας Σαράντος Καργάκος με θέμα «Κωνσταντνος Παλαιολγος: τελευταος τν Βυζαντινν κα πρτος τν λλνων» εξιστορώντας, με αφορμή την 565η επέτειό της, την αποφράδα ημέρα της 29ης/5-Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, αλλά και τη γέννηση της ελπίδας της εθνεγερσίας, στέλνοντας μήνυμα-διδαχή προς τις νεότερες γενεές των Ελλήνων, για την αγάπη προς την Πατρίδα.

Παρακαλούμε όπως μας τιμήσετε με την παρουσία σας

 

Νικόλαος Νόκας, Απτχος(Ι) ε.α.

Πρόεδρος Α.ΑΚ.Ε.