Εκδήλωση στο πλαίσιο της Επετείου μνήμης και ευθύνης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ελληνική Πολεμική Αεροπορία κατά τις Επιχειρήσεις της Μικρασιάτικης Εκστρατείας (1919-1922)
14 October 2022
«Έφυγε» από τη Ζωή ο Θρυλικός Αεροπόρος του Β’ΠΠ Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος Χατζηλάκος Ισόβιο Μέλος της Α.Ακ.Ε.
5 December 2022

Εκδήλωση στο πλαίσιο της Επετείου μνήμης και ευθύνης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος (Α.ΑΚ.Ε.), το Ανώτατο Επιστημονικό – Αεροπορικό – Αεροδιαστημικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα, με σκοπό τη διάδοση της αεροπορικής, αεροδιαστημικής και αεραθλητικής ιδέας επ’ αγαθώ του Έθνους, διοργανώνει επίσημη εκδήλωση στο πλαίσιο της επετείου μνήμης και ευθύνης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου, ημέρα Πέμπτη, με ώρα έναρξης 18:00′ στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Κατά την Εκδήλωση θα λάβουν χώρα:
α. ομιλία με τίτλο «Η Συμμετοχή της Ελληνικής Αεροπορίας στην Μικρασιατική Εκστρατεία», με ομιλήτρια την Επισμηναγό (ΑΕΕΚ) Ευαγγελία Τσουμάκη, Τμηματάρχη Ιστορίας της Διεύθυνσης Ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας,
β. ομιλία με τίτλο «Η διαχρονική Ελληνικότητα της Μικράς Ασίας», με ομιλητή τον Καθηγητή του ΕΚΠΑ Βασίλειο Γαϊτάνη,
γ. ομιλία με τίτλο «Η παρουσία του Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία ως δικαίωση και ευθύνη», με ομιλητή τον Αν. Καθηγητή του ΕΚΠΑ Ιωάννη Παναγιωτόπουλο,
δ. απαγγελία ποιημάτων «Ξεριζωμός» και «Σμύρνη Πατρίδα μου γλυκιά», από την υπ. Δρ ΕΚΠΑ Θεοδώρα Τσίντζου,
ε. παράσταση χορωδίας με ύμνους και μικρασιατικά τραγούδια με συνοδεία οργάνων, από την χορωδία του Πρωτοψάλτη-Μουσικοδιδάσκαλου Γεωργίου Χατζηχρόνογλου.

Την εκδήλωση έχει προσκληθεί να τιμήσει με την παρουσία της η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, καθώς και οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της χώρας.