«Έφυγε» από τη Ζωή ο Θρυλικός Αεροπόρος του Β’ΠΠ Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος Χατζηλάκος Ισόβιο Μέλος της Α.Ακ.Ε.

Εκδήλωση στο πλαίσιο της Επετείου μνήμης και ευθύνης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή
30 October 2022
Εκδήλωση Τιμής & Μνήμης Φονευθέντων Εφέδρων Αεροπόρων 1940-1941 Εντός Βορείου Ηπείρου
17 December 2022

«Έφυγε» από τη Ζωή ο Θρυλικός Αεροπόρος του Β’ΠΠ Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος Χατζηλάκος Ισόβιο Μέλος της Α.Ακ.Ε.

«Έφυγε» από τη Ζωή ο Θρυλικός Αεροπόρος του Β’ΠΠ

Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος Χατζηλάκος

Ισόβιο Μέλος της Α.Ακ.Ε.

 

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ο τελευταίος εν ζωή Βετεράνος Ήρωας του Β’ΠΠ της γενιάς του ’40, ο αδάμαστος  Ίκαρος, ο θρυλικός Αεροπόρος Αντιπτέραρχος (Ι)  ε.α. Κωνσταντίνος Χατζηλάκος,  ισόβιο Μέλος της Α.ΑΚ.Ε.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022 στο Κοιμητήριο Παπάγου παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κων/νου Φλώρου, του Α/ΓΕΑ, Απτχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, μελών Αεροπορικών Συλλόγων και αντιπροσωπείας Αξκών της ΠΑ, επικεφαλής της οποίας ανέγνωσε το βιογραφικό και την εν γένει σταδιοδρομία του εκλιπόντος στην ΠΑ. Την Α.ΑΚ.Ε. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Απτχος (Ι) ε.α. Σ. Αλεξόπουλος και μέλη του Δ.Σ. της.

Επικήδειο εκφώνησαν ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ, Απτχος (Ι) ε.α. Κων/νος Τζαβέλλας, ο πρόεδρος του ΣΑΣΙ, Απτχος (Ι) ε.α. Γρηγόριος Πρεζεράκος και ο υιός του εκλιπόντος Αθανάσιος Χατζηλάκος και απεδόθησαν οι προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές.

Ο Κωνσταντίνος Χατζηλάκος δόξασε την Πολεμική Αεροπορία υψώνοντας την ελληνική σημαία, πετώντας μαζί με άλλους Έλληνες αεροπόρους στα πολεμικά μέτωπα της Β. Αφρικής, στη Μεσόγειο, στην Ιταλία και στις Γιουγκοσλαβικές ακτές, άξιος Μαχητής του Αέρος και της Ζωής. «Να μην ξεχνάμε, να τιμούμε και να επαγρυπνούμε», έλεγε ο ίδιος, αναφερόμενος σε όλους τους συμπολεμιστές του αεροπόρους που χάθηκαν στο “καμίνι” του Β’ΠΠ.

Η Α.ΑΚ.Ε. στις 6 Νοεμβρίου 2013, σε εκδήλωσή της προς τιμήν της Πολεμικής Αεροπορίας, βράβευσε τον Κωνσταντίνο Χατζηλάκο, τον ήρωα αεροπόρο δίωξης για την πολεμική του δράση κατά τον Β’ ΠΠ πράττοντας στο ακέραιο το χρέος του προς το Έθνος και την Πατρίδα.

Θα τον θυμόμαστε και θα μνημονεύουμε πάντα το όνομά του ως έναν διακεκριμένο Πατριώτη Αεροπόρο, που τίμησε τη χώρα του διεθνώς.

Ο Θεός ας αναπαύει την ψυχή του στους ουρανούς εν ειρήνη.

Τα Μέλη του Δ.Σ. της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος εκφράζουν τα βαθύτατα Συλλυπητήριά τους προς τη σύζυγό του, τα τρία του παιδιά και τους λοιπούς συγγενείς.

 

            ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!

 

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα Κωνσταντίνου Χατζηλάκου, Αντιπτεράρχου ε.α.