Εκδήλωση προς τιμήν της Πολεμικής Αεροπορίας και του Προστάτη της Πολεμικής μας Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΝΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Α.ΑΚ.Ε.
5 November 2019
ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Α.ΑΚ.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΑΟΥΜ
18 November 2019

Εκδήλωση προς τιμήν της Πολεμικής Αεροπορίας και του Προστάτη της Πολεμικής μας Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Η ετήσια επετειακή εκδήλωση της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος (Α.ΑΚ.Ε.) πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019, προς τιμήν του Προστάτη της Πολεμικής μας Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, με ώρα ενάρξεως στις 19:00 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στην πλατεία Ρηγίλλης.

Στην προαναφερθείσα εκδήλωση θα λάβουν χώρα, ως είθισται, βραβεύσεις λίαν διακεκριμένων αεροπορικών πράξεων, που προάγουν την Αεροπορική Ιδέα εντός και εκτός Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα, φέτος, η Α.ΑΚ.Ε., με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, θα τιμήσει με την απονομή Βραβείων σε θεσμικούς παράγοντες, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Πολιτικής Αεροπορίας και της Ακαδημαϊκής Κοινότητος της χώρας, για την εθνική και την κοινωνική προσφορά τους, που προβάλουν διεθνώς τη χώρα μας.

Α.      Τις Μοίρες πυροσβεστικών αεροσκαφών της Π.Α., λόγω τη συμβολής τους στην κατάσβεση πυρκαγιών, την προστασία του περιβάλλοντος, της ζωής και περιουσίας των κατοίκων, αποτελώντας ξεχωριστό παράδειγμα αυταπάρνησης και εξέχουσας προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Πρόκειται για τις:

–        355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (355ΜΤΜ) με αεροσκάφη Canadair CL-215,

–        383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροπυροσβέσεως (383ΜΕΕΑ) Canader CL-415 και

–        359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρετήσεως Δημοσίων Υπηρεσιών (359ΜΑΕΔΥ) με αεροσκάφη PZL M-18 Dromader.

Β.      Τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελ. Βενιζέλος», λόγω της συνεισφοράς του και των εξαιρετικών επιδόσεών του διεθνώς στον κλάδο των Αερομεταφορών, επιτυγχάνοντας κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις τα τελευταία 12 χρόνια, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προβολή της Αθήνας ως παγκόσμιου ταξιδιωτικού προορισμού και στη στήριξη της εθνικής οικονομίας και ανάπτυξης της χώρας.

Γ.      Τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λόγω των διεθνών διακρίσεων ομάδας φοιτητών της με τον καθηγητή τους στο Αεροπορικό Δίκαιο και το Δίκαιο του Διαστήματος. Διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς εικονικής δίκης, τόσο στο Δίκαιο του Διαστήματος (Manfred Lachs Space Law), όσο και στο Αεροπορικό Δίκαιο (Leiden Sarin International Air Law), τα τελευταία συνεχόμενα έτη, προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έμψυχο δυναμικό της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και το υψηλό ερευνητικό έργο που επιτελείται.

Πριν από το κύριο μέρος της εκδήλωσης, η Α.ΑΚ.Ε. θα τιμήσει τον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Νικόλαο Νόκα, και επί σειρά ετών Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της, ανακηρύσσοντάς τον ως Επίτιμο Πρόεδρό της, για την από ιδρύσεώς της προσφορά του στην Αεροπορική Ιδέα και τους σκοπούς της Ακαδημίας.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στο χώρο της ΛΑΕΔ.

Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος, το ανώτατο επιστημονικό, αεροπορικό, αεροδιαστημικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα της χώρας, με σκοπό τη διάδοση της αεροπορικής, αεροδιαστημικής και αεραθλητικής ιδέας επ’ αγαθώ του Έθνους θα έχει ιδιαίτερη χαρά και τιμή αν μπορέσετε να παραστείτε και να καλύψετε δημοσιογραφικώς την εκδήλωσή μας αυτή.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο