“Έφυγε” από τη Ζωή ο Επίτιμος Προέδρος Α.ΑΚ.Ε., Αντιπτέραρχος Νικόλαος Νόκας

“Έφυγε” από τη Ζωή ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ, Πρώην ΥΦΕΘΑ Πτέραρχος Δημήτριος Αποστολάκης, Ισόβιο Μέλος της Α.ΑΚ.Ε.
26 July 2022
Πρόσκληση του Κέντρου Αριστείας Ακρόπολις, στο Συνέδριο των Δελφών -10/ Σεπ 2022.
1 September 2022

“Έφυγε” από τη Ζωή ο Επίτιμος Προέδρος Α.ΑΚ.Ε., Αντιπτέραρχος Νικόλαος Νόκας

“Έφυγε” από τη Ζωή ο Επίτιμος Προέδρος Α.ΑΚ.Ε.,

Αντιπτέραρχος Νικόλαος Νόκας

Στις 19 Αυγούστου 2022, πρωινές ώρες της Παρασκευής, “έφυγε” απρόσμενα από τη ζωή ΓΙΑ ΤΗΝ Την τελευταία του “πτήση” προς την αιωνιότητα, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος (Α.ΑΚ.Ε.) Αντιπτέραρχος Νικόλαος Νόκας, ο άξιος Αεροπόρος, ο λογοτέχνης, ο ποιητής, ο ιστοριοδίφης, με έντονη αγάπη και δύναμη προσφοράς προς τον Άνθρωπο και την Πατρίδα.

Ο Νικόλαος Νόκας υπηρέτησε την Πολεμική Αεροπορία με πάθος, υπευθυνότητα και υψηλό αίσθημα καθήκοντος. Το όνομά του ήταν θρύλος, η ήρεμη δύναμη ενός ικανότατου αεροπόρου και συνάμα ανθρώπινου αξιωματικού, ο οποίος δίδαξε ήθος, ευγένεια, αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα.

Ο Νικόλαος Νόκας υπήρξε ο  πρώτος Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας και Ισόβιο Μέλος της Α.ΑΚ.Ε., από ιδρύσεώς της το 1987 και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2001 έως το 2019, διαδεχόμενος τον πρώτο Πρόεδρό της αείμνηστο Βασίλειο Κοντογεώργο.

Κατά τη θητεία του ως Προέδρου, διευρύνθηκε και ενισχύθηκε ο ρόλος και η συμβολή της Α.ΑΚ.Ε., με δράσεις της και δημοσιεύσεις σχετικά με τα εθνικά θέματα και τις αεροπορικές και διαστημικές επιστήμες που απασχολούν, κερδίζοντας την αναγνώριση και σεβασμό όλων.

Το πνευματικό του έργο πολύπλευρο και πολυσχιδές με κέντρο πάντα τον Άνθρωπο. Ο Νικόλαος Νόκας  υπήρξε πολυγραφότατος, συχνός αρθρογράφος στην εφημερίδα Αεροπορική Ιδέα και σε άλλα περιοδικά.

Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη. Θα τον θυμόμαστε και θα μνημονεύουμε πάντα το όνομά του ως έναν διακεκριμένο Αεροπόρο για την προσφορά του στην Πολεμική Αεροπορία και την Αεροπορική Ακαδημία, ως ένα υπόδειγμα ήθους, ευγένειας, εργατικότητας και επιμονής για την επίτευξη υψηλών ιδανικών.

Τα Μέλη του Δ.Σ. της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του, τη σύζυγό του, τα παιδιά του και  τα εγγόνια του. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και να απαλύνει τον πόνο τους.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στα Λεύκτρα Βοιωτίας, στις 21 Αυγούστου 2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:00.

Ο Θεός ας αναπαύει την ψυχή του στους ουρανούς εν ειρήνη.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα Νικολάου Νόκα, Αντιπτεράρχου ε.α.