“Έφυγε” από τη Ζωή ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ, Πρώην ΥΦΕΘΑ Πτέραρχος Δημήτριος Αποστολάκης, Ισόβιο Μέλος της Α.ΑΚ.Ε.

Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα 2022
19 May 2022
“Έφυγε” από τη Ζωή ο Επίτιμος Προέδρος Α.ΑΚ.Ε., Αντιπτέραρχος Νικόλαος Νόκας
20 August 2022

“Έφυγε” από τη Ζωή ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ, Πρώην ΥΦΕΘΑ Πτέραρχος Δημήτριος Αποστολάκης, Ισόβιο Μέλος της Α.ΑΚ.Ε.

“Έφυγε” από τη Ζωή ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ, Πρώην ΥΦΕΘΑ

Πτέραρχος Δημήτριος Αποστολάκης,

Ισόβιο Μέλος της Α.ΑΚ.Ε.

 

 

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Πτέραρχου ε.α. Δημήτριου Αποστολάκη, Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΑ, π. ΥΦΕΘΑ, Ισόβιου Μέλους της Α.ΑΚ.Ε.

Ο Δημήτριος Αποστολάκης ήταν Πτέραρχος εν αποστρατεία της Πολεμικής Αεροπορίας και πολιτικός. Διετέλεσε Αρχηγός ΓΕΑ, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου και Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Υπήρξε φίλος και συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και επί των ημερών του πραγματοποιήθηκε η περίφημη «αγορά του αιώνα» (40 F-16 από τις ΗΠΑ και 40 Mirage-2000 από τη Γαλλία).

Ο Δημήτριος Αποστολάκης έχει τιμήσει την Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος με την παρουσία του και συμβουλές του σε πολλές εκδηλώσεις της.

Θα τον θυμόμαστε και θα μνημονεύουμε πάντα το όνομά του ως έναν διακεκριμένο Αεροπόρο, για την ευγένειά του, το ήθος του και την προσφορά του στην Πολεμική Αεροπορία και στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο Έθνος και την Πατρίδα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 27 Ιουλίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00.

Ο Θεός ας αναπαύει την ψυχή του στους ουρανούς εν ειρήνη.

Τα Μέλη του Δ.Σ. της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος εκφράζουν τα βαθύτατα Συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του και λοιπούς συγγενείς.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!