Εκδήλωση Τιμής & Μνήμης Φονευθέντων Εφέδρων Αεροπόρων 1940-1941 Εντός Βορείου Ηπείρου

«Έφυγε» από τη Ζωή ο Θρυλικός Αεροπόρος του Β’ΠΠ Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος Χατζηλάκος Ισόβιο Μέλος της Α.Ακ.Ε.
5 December 2022
Επετειακή Εκδήλωση Μνήμης και Ευθύνης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή
17 December 2022

Εκδήλωση Τιμής & Μνήμης Φονευθέντων Εφέδρων Αεροπόρων 1940-1941 Εντός Βορείου Ηπείρου

Την παρελθούσα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, (Εορτή της Αγίας Βαρβάρας Διεθνούς Αγίας προστάτιδος του Πυροβολικού) στο Δημοτικό Κατάστημα Αξιούπολης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Έφεδρο Ιπτάμενο Ανθυποσμηναγό Στέφανο Μαυροματίδη από την Πηγή Αξιούπολης, ο οποίος έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος κατά τον  Ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-1941.

Εικόνα από το Λεύκωμα Πεσόντων Αεροπόρων (ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α.)

Τον ήρωα αυτόν τίμησε πρωτίστως η Πολιτεία (δια του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης/Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και ο Δήμος Παιονίας με την αρωγήν της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος (Α.Ακ.Ε). Παράλληλα, στην εκδήλωση αυτή τιμήθηκε και ένας άλλος Αεροπόρος που υπηρετούσε στην ίδια Πολεμική Μοίρα (32α ΜΒ/Ε.Β.Α) με τον Στέφανο Μαυροματίδη, ο επίσης Έφεδρος Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος Αθανάσιος Σιβρόπουλος.

  Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Στρατού Ν. Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μαυρογόνατος, ο Πρόεδρος των Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Παπανικολάου και εκπρόσωποι των οικογενειών Μαυροματίδη, Σιβρόπουλου και Τσολακίδη.

…. συνέχεια στο δελτίο τύπου