Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα 2021 – «Σύγχρονες Αεροδιαστημικές Επιχειρήσεις – Στρατηγική, Επιχειρησιακή και Νομική θεώρηση».

Ετήσια Τακτική ΓΣ του ΟΣΜΟΣΑ «Ο ΙΚΑΡΟΣ» Συν.Π.Ε.
18 May 2021
Τελευταίες Εξελίξεις της Αεροπορικής Βιομηχανίας στους Τομείς Βελτίωσης της Απόδοσης και Βιώσιμων Αεροπορικών Καυσίμων. Άρθρο του Σπύρου Γιάνκοβιτς
8 June 2021

Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα 2021 – «Σύγχρονες Αεροδιαστημικές Επιχειρήσεις – Στρατηγική, Επιχειρησιακή και Νομική θεώρηση».

ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 2021

« ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Στρατηγική, Επιχειρησιακή και Νομική θεώρηση »

Αθήνα, Τετάρτη 26 Μάϊου 2021 (18:00-20:30)

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
MODERN AIR SPACE OPERATIONS
Strategic – Operational – Legal approach

Οι σύγχρονες προκλήσεις της χώρας μας στον τομέα της άμυνας, της υγείας και της οικονομίας και όχι μόνο, υπαγορεύουν την ανάγκη επιλογής και υιοθέτησης σύγχρονων εργαλείων που θα αναβαθμίσουν την συνολική ικανότητα της χώρας και θα διαμορφώσουν  μία συνολική τιμή της Εθνικής της Ισχύος στο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η αξιοποίηση του αεροδιαστήματος και της αεροδιαστημικής τεχνολογίας από ένα κράτος σαν το Ελληνικό, που επιζητά διακαώς σήμερα την εξεύρεση των κάλλιστων πολλαπλασιαστών ισχύος, για να καλύψει τάχιστα τα κενά του παρελθόντος και να επιταχύνει προκρινόμενο ανταγωνιστικά στην γενικότερη ανάπτυξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με έμφαση αφενός στην ικανότητα Αμυντικής επάρκειας – αποτρεπτικής ισχύος και αφετέρου στην ευμάρεια των πολιτών του και την οικονομική τους ανάπτυξη, οφείλει να είναι μονόδρομος και πρώτης προτεραιότητας εθνικός στόχος.

Μέσα από την παρουσίαση του θέματος προβάλλονται οι κυριότεροι παράγοντες που  προσδιορίζουν αφενός τις ανάγκες ενός κράτους για επιβίωση και ανάπτυξη στο σύγχρονο απειλητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον και αφετέρου αξιολογούνται  και ιεραρχούνται οι ενδεχόμενες Εθνικές – Πολιτικές  επιλογές διαμόρφωσης μιας Αξιόπιστης και Αποτελεσματικής μακρόπνοης Εθνικής Πολιτικής Ανάπτυξης και Ανεξαρτησίας. Ενός σύγχρονου αναπτυξιακού σχεδιασμού που οφείλει να συμπεριλάβει και να υιοθετήσει τις διαστημικές εφαρμογές, να περιφρουρήσει  τα κυριαρχικά του δικαιώματα στο διάστημα και να εξασφαλίσει την προώθηση και υποστήριξη της αεροδιαστημικής τεχνολογίας στον Αμυντικό και πολιτικό τομέα του δημοσίου και των ιδιωτών με τον κάλλιστο και τάχιστο τρόπο. Επιλεκτικά προς τούτο προβάλλονται οι διεθνείς σύγχρονες τάσεις και η στρατηγική τους αξία στον Εθνικό σχεδιασμό και τις επιλογές του στην προτεραιοποίηση των εφαρμογών από το Δημόσιο και τους ιδιωτικούς φορείς για μία επιτυχή αναμόρφωση του μακρόπνοου αναπτυξιακού μοντέλου και την απόκτηση της Απαιτούμενης Εθνικής Ισχύος.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Τα στοιχεία της εφαρμογής zoom για την είσοδό σας στη συνεδρία είναι τα ακόλουθα:

https://us04web.zoom.us/j/6262314074?pwd=eFArL3hiQUM4Q1c4cEd1U3liRmRBZz09

Meeting ID: 626 231 4074

Passcode: SK1WfB

 

Σημειώνεται ότι, στην περίπτωση κάλυψης του μέγιστου αριθμού συμμετεχόντων στην παραπάνω εφαρμογή zoom, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνεδρία μέσω του καναλιού της ΑΑΚΕ στο YouTube στον ακόλουθο σύνδεσμο (link)

https://www.youtube.com/channel/UC58Pjnkr7a02pDikknRGlVg

Η συμμετοχή σας είναι δωρεάν

Η παρουσία σας θα τιμήσει την εκδήλωσή μας αυτή.

 

Εκ του ΔΣ ΑΑΚΕ