Έπεσαν στο καθήκον με αεροσκάφος CL-215, Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς και Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης

Πολεμική Αεροπορία και Διάστημα: Από το Παρελθόν στο Μέλλον
27 May 2023
Ομιλία ΕΛΙΣΜΕ για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία
17 October 2023

Έπεσαν στο καθήκον με αεροσκάφος CL-215, Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς και Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης

Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος εκφράζει την οδύνη της προς όλη την Αεροπορική Οικογένεια και θρηνεί για τον θανάσιμο τραυματισμό και την απώλεια εν ώρα Καθήκοντος, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στις 25.7.2023 στον Πλατανιστό Ευβοίας με αεροσκάφος CL-215, των δύο Ηρωικών Αεροπόρων της 355ΜΤΜ, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά και Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη. Έδωσαν τη ζωή τους με αυταπάρνηση, στην οδό του χρέους και της τιμής, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της ζωής και του βίου όλων μας, από τον πύρινο όλεθρο.

            Οι εξόδιες ακολουθίες τελέστηκαν στις γενέτειρές τους στο Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα Χανίων (28.7.23) και στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς (27.7.23) παρουσία ανώτατων πολιτικών αρχών και της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, συναδέλφων, τοπικών αρχών, συγγενών, φίλων και πλήθους κόσμου, αποδίδοντας τις δέουσες τιμές στους δύο γενναίους Αεροπόρους.

            Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή τους στους ουρανούς εν ειρήνη και ας δώσει δύναμη και κουράγιο, στις οικογένειες και στους οικείους των γενναίων Αεροπόρων.

 

ΜΕΓΙΣΤΗ Η ΘΥΣΙΑ

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ

ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!

Το Δ.Σ. Α.ΑΚ.Ε.