Απεβίωσε ο ΠΑΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Βετεράνος Αεροπόρος του Β’ ΠΠ, Επίτιμος Αντιπρόεδρος & Ισόβιο Μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης”

Η Έννοια της «Ανθεκτικότητας – Προσαρμοστικότητας» στη Διαχείριση Κρίσεων και Κινδύνων. Άρθρο των Αθ. Μπινιάρη & Άγγ. Γιουβρέκα
23 April 2021
Ετήσια Τακτική ΓΣ του ΟΣΜΟΣΑ «Ο ΙΚΑΡΟΣ» Συν.Π.Ε.
18 May 2021

Απεβίωσε ο ΠΑΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Βετεράνος Αεροπόρος του Β’ ΠΠ, Επίτιμος Αντιπρόεδρος & Ισόβιο Μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης”

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την “απώλεια” ενός ακόμη Μεγάλου Αεροπόρου του Παύλου Ιωαννίδη, Βετεράνου του Β’ ΠΠ, Επίτιμου Αντιπροέδρου & Ισόβιου Μέλους του Δ.Σ. του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης”.

Ο Παύλος Ι. Ιωαννίδης, ήταν μια διεθνής προσωπικότητα, στενός συνεργάτης και φίλος του αείμνηστου Αριστοτέλη Ωνάση. Ένας διαπρεπής Αεροπόρος, ο οποίος αγάπησε ταυτόχρονα τον Αέρα και τη Θάλασσα. Η διαδρομή του, συνυφασμένη με σημαντικά γεγονότα της νεότερης ιστορίας του τόπου μας.

Άνθρωπος της προσφοράς και της δημιουργίας. Η ίδρυση και λειτουργία της Ολυμπιακής Αεροπορίας και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, αποτελούν κάποιους μόνο από τους σταθμούς της ζωής του. Προσέφερε κοινωνικό έργο για περισσότερα από 40χρόνια μέσω των δραστηριοτήτων του κοινωφελούς Ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης”.

Πνεύμα καλής πίστης, συνεργασίας, ειλικρινούς αφοσίωσης, Πατριωτισμού και προσφοράς στον συνάνθρωπο. Ποτέ δεν έδωσε μεγάλη σημασία στα χρήματα. Στη ζωή του διάλεξε τον ποιο δύσκολο δρόμο, τον ποιο κακοτράχαλο και ανηφορικό. Έχει πει ότι «Θαύμα είναι ο ανθός της ανάγκης μας που εκπληρώνεται.».

Ο Παύλος Ιωαννίδης υπήρξε εξέχων Ισόβιο Μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της και το 2013 απένειμε Τιμητική Διάκριση για την απαράμιλλη πίστη του στην Αεροπορική Ιδέα και την κοινωφελή και εθνωφελή προσφορά του. Θα τον θυμόμαστε και θα μνημονεύουμε πάντα το όνομά του ως έναν Μεγάλο Πατριώτη Αεροπόρο, που τίμησε τη χώρα του διεθνώς.

Πατρίδα του έκανε τον Ουρανό και με την τελευταία του αυτή “πτήση”, ο Ουρανός γίνεται Πατρίδα του.

Ο Θεός ας αναπαύει την ψυχή του εν Ειρήνη.

Τα Μέλη του Δ.Σ. της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του και λοιπούς συγγενείς του.

Ας είναι ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!