«Έφυγε» ο Συνιδρυτής, Ισόβιο Μέλος και Μέγας Ευεργέτης της Α.ΑΚ.Ε. Ιάκωβος Κ. Τσούνης.

35η Τακτική Γενική Συνέλευση
2 April 2021
“Έφυγε” από τη Ζωή ο Γηραιότερος Βετεράνος Αεροπόρος Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Παναγιωτης Καραγιάννης Ισόβιο Τακτικό Μέλος της Α.ΑΚ.Ε.
23 April 2021

«Έφυγε» ο Συνιδρυτής, Ισόβιο Μέλος και Μέγας Ευεργέτης της Α.ΑΚ.Ε. Ιάκωβος Κ. Τσούνης.

“ΕΦΥΓΕ” Ο ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ, ΙΣΟΒΙΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ  

ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  

ΙΑΚΩΒΟΣ Κ. ΤΣΟΥΝΗΣ,  

ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΠΙ ΤΙΜΗ, ΝΕΩΤΕΡΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ  

 

Την 10η Απριλίου 2021, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, “έφυγε” πλήρης ημερών, εν ειρήνη, ο Νεώτερος Βετεράνος του Δευτέρου Αντιναζιστικού και Αντιφασιστικού Πολέμου, με διεθνή αναγνώριση, Υποστράτηγος επί τιμή Ιάκωβος Κ. Τσούνης, ο Μεγάλος Αγωνιστής, Ευπατρίδης και Εθνικός Ευεργέτης, με έντονη αγάπη προς τον Άνθρωπο και την Πατρίδα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στο Κοιμητήριο Παπάγου, Δευτέρα 12 Απριλίου, 13:30.

Ο Ιάκωβος Τσούνης υπήρξε Συνιδρυτής της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος (Α.ΑΚ.Ε.) με τον αείμνηστο Πρόεδρο Βασίλειο Κοντογεώργο, Ισόβιο Μέλος και Μέγας Ευεργέτης της από το 1993, έχοντας αναλάβει, σιωπηρώς και αθορύβως, τα οικονομικά μεγέθη λειτουργίας της. Τη συμβολή του αυτή στην εδραίωση της Αεροπορικής Ακαδημίας, την άδολη και ανιδιοτελή οικονομική αλλά και πνευματική προσφορά του, συνέχισε αδιαλείπτως από τότε μέχρι την απώλειά του, προς ενίσχυση του Εθνικού Σκοπού της.

Έχει τιμήσει την Αεροπορική Ακαδημία με την παρουσία του και ομιλίες του σε πολλές εκδηλώσεις της. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και ειδικές αφιερώσεις στην Εφημερίδα «Αεροπορική Ιδέα». Συγκινούσε πάντα η αλήθεια του λόγου του για τις πανανθρώπινες αξίες, για τους αγώνες του Έθνους των Ελλήνων, τη θυσία και αγάπη για την Πατρίδα. Καθοδηγούσαν οι παραινέσεις του για την ανάγκη διαχρονικά ενότητας του λαού, έχοντας αναλώσει γι’ αυτό τη ζωή του και την αποφυγή της διχόνοιας που οδηγεί σε ήττες.

Ο Ιάκωβος Τσούνης, ιεραρχώντας αξίες, ιδανικά, πεποιθήσεις και στόχους έχει πει «κέντρο είναι ο Άνθρωπος, μέτρο είναι ο Έλληνας, κορυφή του το Έθνος, ψυχή του η Ορθοδοξία, αποστολή του η Υπηρεσία, αγώνας του η Ελευθερία, έλεγχός του η Υπευθυνότητα και μόνιμο όνειρό του το Τέλειο».

Την 23η Οκτωβρίου 2020, αντιπροσωπεία Μελών του Δ.Σ. της Α.ΑΚ.Ε. επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Εθνικό Αγωνιστή, Νεώτερο Βετεράνο του Δευτέρου Αντιναζιστικού και Αντιφασιστικού Πολέμου, με διεθνή αναγνώριση, Υποστράτηγο επί τιμή Ιάκωβο Τσούνη, με αφορμή και την ονομαστική Εορτή του Ισοβίου Μέλους και Μέγα Ευεργέτη της και επέδωσε επίσημη επιστολή απόφασης του Δ.Σ. Α.ΑΚ.Ε. για τη θέσπιση Βραβείου “ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΣΟΥΝΗ”, περί εθνωφελούς προσφοράς.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στα Μέλη του Δ.Σ. και σε όλα τα Μέλη της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος.

Θα τιμούμε πάντοτε το Ισόβιο Μέλος της και Μέγα Ευεργέτη της ΙΑΚΩΒΟ Κ. ΤΣΟΥΝΗ και θα τον θυμόμαστε για το Ήθος του, τον Πατριωτισμό του και την προσφορά του στο Έθνος και τις Ένοπλες Δυνάμεις που τόσο αγάπησε. Ήταν τιμή και ευλογία η παρουσία του, η πίστη και υποστήριξή του στο σκοπό της Α.ΑΚ.Ε. Η απώλειά του θα είναι δυσαναπλήρωτη.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και οι Άγγελοι να τον συνοδεύουν πάντα.

Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγο, τα παιδιά του, και τους λοιπούς συγγενείς του.

Καλό του ταξίδι στην αιωνιότητα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γης που σε λίγο θα τον δεχθεί.

Εκ του Δ.Σ. της Α.ΑΚ.Ε.