ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Α.ΑΚ.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΑΟΥΜ

Εκδήλωση προς τιμήν της Πολεμικής Αεροπορίας και του Προστάτη της Πολεμικής μας Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ
5 November 2019
ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ
11 December 2019

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Α.ΑΚ.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΑΟΥΜ

Την 10η Νοεμβρίου «έφυγε» πλήρης ημερών το Ιδρυτικό Μέλος και Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Α.ΑΚ.Ε. Ηρακλής Ναούμ.

Η εξόδιος ακολουθία και ταφή του τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου της Νέας Φιλαδέλφειας, την Πέμπτη 14-11-2019 και παρακολούθησαν μέλη του Δ.Σ. και ο Πρόεδρος Απτχος (Ι) ε.α. Σ. Αλεξόπουλος, μέλη της Α.ΑΚ.Ε., του ΠΑΣΥΒΕΤΑ, της ΕΑΑΑ και αντιπροσωπεία Αξκών της ΠΑ, εκπρόσωπος της οποίας ανέγνωσε το βιογραφικό του, ενώ για την σταδιοδρομία και εν γένει δράση του στην Πολεμική Αεροπορία εξήραν ο Απτχος (Ι) ε.α. Δημ. Λαζάρου, Πρόεδρος ΠΑΣΥΒΕΤΑ, και οι συνάδελφοι και συμπολεμιστές του, Απτχος (Ι) ε.α. Φωκίων Φωτιάδης-Νεγρεπόντης, και Επγός (Ι) ε.α. Γεώργιος Κασσαβέτης.

Εκ μέρους της Α.ΑΚ.Ε. τον επίτιμο Αντιπρόεδρό της αποχαιρέτησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Α.ΑΚ.Ε. Απτχος (Ι) ε.α. Στυλιανός Αλεξόπουλος:

« Δυσάρεστο αλλά οφειλόμενο χρέος, μας φέρνει σήμερα εδώ, στο τελευταίο ταξίδι του στην αιωνιότητα, ενός εξαίρετου Αεροπόρου. Αποχαιρετούμε σήμερα στην έσχατη πτήση του, τον Ηρακλή Ναούμ, Αντιπτέραρχο Ιπτάμενο, Ιδρυτικό και Ισόβιο Μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος. Αποχαιρετούμε ένα δραστήριο Μέλος του Δ.Σ. της, ενεργό διαρκώς από το 1986, μέχρι το Μάρτιο 2019.

Ο εκλιπών διέθεσε μεγάλο μέρος της ζωής του, πλήρως αφοσιωμένος, στον κύριο σκοπό της Ακαδημίας προς διάδοση της ‘’Αεροπορικής Ιδέας’’. Τις πολύτιμες υπηρεσίες του προσέφερε από τις θέσεις του Α’ και Β’ Αντιπροέδρου, του Γενικού Γραμματέα, του Κοσμήτορα και Συμβούλου του Δ.Σ. της.

Το πνευματικό του έργο σημαντικό, με παρουσίες και ομιλίες του σε αεροπορικές και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, με δημοσιεύσεις άρθρων του, εθνικού, ιστορικού και αεροπορικού περιεχομένου στην εφημερίδα της Ακαδημίας ‘’Αεροπορική Ιδέα’’. Ο ίδιος δίδαξε με τη στάση του, ότι η ζωή είναι μία διαρκής μάχη, απαιτεί αγώνα και θυσίες για την επίτευξη υψηλών στόχων και ιδανικών.

Τον Νοέμβριο 2016, η Αεροπορική Ακαδημία βράβευσε τον Ηρακλή Ναούμ, για την αδιάλειπτη και πολύτιμη προσφορά του, επί 30 συνεχή έτη, στο εθνικό έργο της.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στα Μέλη του Δ.Σ., αλλά και σε όλα τα Μέλη της Ακαδημίας. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως ένα εξαίρετο παράδειγμα ήθους, αξιοπρέπειας, εργατικότητας και αφοσίωσης στο καθήκον.

Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγο, τα παιδιά του, τα εγγόνια του και τους λοιπούς συγγενείς του. Ο Θεός να απαλύνει τον πόνο τους και να τον θυμούνται πάντα.

Αγαπητέ συνάδελφε και φίλε Ηρακλή Ναούμ,

Καλό ταξίδι στο τελευταίο πέταγμά σου στην αιωνιότητα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γης που σε λίγο θα σε δεχθεί. Αιωνία σου η μνήμη.