Βραβεία Α.ΑΚ.Ε.

Η θέσπιση Ετήσιων Βραβείων Α.ΑΚ.Ε. αποφασίστηκε στη 18η Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ.(5 Οκτ. 1988) και θα απονέμονται, κατά την εκδήλωση προς τιμήν της Πολεμικής Αεροπορίας, ως ακολούθως:

α) σε άτομα για αυτοθυσία και ηρωισμούς,

β) σε αφανείς ήρωες και

γ) σε σημαντικές προσωπικότητες της επιστήμης που συνέβαλαν στη διάδοση και προαγωγή της αεροπορικής επιστήμης και ιδέας.

 

Βραβείο “ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΣΟΥΝΗ”

Στην 374η Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ.(25 Σεπ. 2020), αποφασίστηκε η θέσπιση Βραβείου “ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΣΟΥΝΗ” περί εθνωφελούς προσφοράς, το οποίο θα απονέμεται σε πρόσωπο ή συντεταγμένη ομάδα προσώπων για πράξεις ή δράσεις οι οποίες προάγουν, τα υψηλά ιδανικά που πρεσβεύει η ελληνική παιδεία και προτάσσει το αεροπορικό πνεύμα, εκείνες τις ηθικές και διανοητικές αρετές που καθορίζουν την εθνική μας ταυτότητα. Το Βραβείο, θα συνοδεύεται από συμβολικό χρηματικό ποσό.

 

Βραβεία Ποίησης

Κάθε δύο έτη προκηρύσσεται Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός, Αεροπορικής ποίησης και απονομή δύο κατηγοριών τιμητικών διακρίσεων: Βραβείου-Α/Β/Γ και Επαίνου-Α/Β/Γ. Σκοπός η αναζήτηση του νοήματος και της ιερότητας της ζωής, η προσφορά στον άνθρωπο, στον νυν και μέλλοντα αεροπόρο, εκείνων των ηθικών αρχών, παραινέσεων και συμβουλών, προς διάδοση της αεροπορικής ιδέας.

 

Κατάλογοι Τιμωμένων