Επέτειος 200 Χρονών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 – Δράσεις Α.ΑΚ.Ε.

Αναστάσιος Μπασαράς: Διακόσια Χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821: Η Ελλάδα στα πρώτα χρόνια της επανάστασης και του αγώνα καθώς και η πορεία και δημιουργία της στην 200ετηρίδα!
1 April 2021
35η Τακτική Γενική Συνέλευση
2 April 2021

Επέτειος 200 Χρονών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 – Δράσεις Α.ΑΚ.Ε.

Ενόψει του εορτασμού το 2021 της Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, η Α.ΑΚ.Ε. θέλοντας να συμβάλλει στην ιστορική μας Αυτογνωσία και διάσωση της εθνικής μας Μνήμης, προωθεί τις ακόλουθες τέσσερεις δράσεις:

  • Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός, αεροπορικού περιεχομένου και απονομή Βραβείων, με σκοπό να αναδειχθεί το νόημα της Αεροπορικής Ιδέας και ο πόθος των Ελλήνων για την “πτήση” προς την Ελευθερία.
  • Έκδοση Βιβλίου με θέμα «Άγνωστοι Αγωνιστές-Μάρτυρες-Ευεργέτες του 1821» και συγγραφέα του τον κ. Ηλία Σβάρνα (Σμχο ε.α., Ποιητή, Μέλος Δ.Σ. Α.ΑΚ.Ε.), στο οποίο καταγράφονται 2.021 ονόματα αγωνιστών με σύντομα βιογραφικά τους στοιχεία, αναδεικνύοντας την καθολική συμμετοχή των Ελλήνων στον Ιερό Αγώνα και τη θυσία τους για την Ελευθερία και Εθνική μας Ανεξαρτησία.
  • Επετειακή Ομιλία με θέμα: «Η Συμμετοχή της Αεροπορίας στους Παράγοντες Ισχύος των Ελληνικών ΕΔ, 1911-2021» και αντικείμενο την παρουσίαση των Αεροπορικών γεγονότων που σφράγισαν την πορεία του έθνους και συμβολής της Πολεμικής Αεροπορίας στην άμυνα, ασφάλεια και ανάπτυξη του Ελληνικού κράτους, στην πορεία των 110 ετών από την εμφάνιση του αεροπλάνου στην Ελλάδα έως σήμερα, αντλώντας ιστορικά διδάγματα, με σκοπό τη θετική προβολή τους στο μέλλον.
  • Δημιουργία Μεταλλικού Γλυπτού με τίτλο «Υπερηχητικό Άγονων Εδαφών», μία εικαστική δημιουργία του Καθηγητή κ. Χάρη Πρέσσα (Κοσμήτορα Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών&Πολιτισμού, του Παν. Δυτικής Αττικής), το οποίο θα συνδυάζει την Ελλάδα του αγροτικού μόχθου, του αρχέγονου αλλά και των πρόσφατων αιώνων, της άγονης, ορεινής κυρίως, πατρίδας της, με τη σύγχρονη Ελλάδα των Υπερηχητικών Φρουρών της!

Στο πλαίσιο αυτό, η Α.ΑΚ.Ε. προγραμματίζει το 2021 τη διοργάνωση Επετειακής Εκδήλωσης για την παρουσίαση των τεσσάρων αυτών δράσεων. Ο ακριβής τόπος, τρόπος διεξαγωγής και χρόνος θα γνωστοποιηθούν με νεώτερη ενημέρωση.

Το ΔΣ της ΑΑΚΕ