31η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Α.ΑΚ.Ε.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΠΑ & ΕΠΕΤΕΙΟΥ 30ΧΡΟΝΩΝ ΑΑΚΕ
20 Μαρτίου 2017
ΗΜΕΡΙΔΑ 2014
20 Μαρτίου 2017

31η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Α.ΑΚ.Ε.

Στις 3-3-2017, στην αίθουσα «ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ» της Αεροπορικής Ακαδημίας πραγματοποιήθηκε η 31η Ετήσια Γενική Συνέλευση. Κατ’ αυτή ο Πρόεδρος της Α.ΑΚ.Ε. Απτχος(Ι) ε.α. Νικόλαος Νόκας, αφού καλωσόρισε τα παρευρεθέντα Μέλη έδωσε το λόγο στον Γενικό Γραμματέα της Α.ΑΚ.Ε. Απτχο(Ι) ε.α. Βασίλειο Κατσαντώνη, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Γενικής Συνέλευσης και στη συνέχεια ανέγνωσε των έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου, χρήσεως έτους 2016.

Ακολούθησε η παρουσίαση του απολογισμού εσόδων-εξόδων 2016 και του προϋπολογισμού του έτους 2017 από τον Ταμία Υπτχο(Μ) ε.α. Ευστράτιο Τσαούσογλου, καθώς επίσης και η ανάγνωση της έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής από τον πρόεδρο της Απτχο(Ι) ε.α. Γεώργιο Γερούλη. Άπαντα εγκρίθηκαν από τα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

ΕΚΘΕΣΗ  ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ  ΤΟΥ  Δ.Σ.  ΤΗΣ  Α.ΑΚ.Ε.

ΠΡΟΣ  ΤΗΝ  31η  ΓΕΝΙΚΗ   ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΗΣ 3ης ΜΑΡΤΙΟΥ  2017

Το Δ.Σ. της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος παρουσιάζεται σήμερα ενώπιον σας προκειμένου να σας εκθέσει, περιληπτικά, τα πεπραγμένα της Α.ΑΚ.Ε. του παρελθόντος έτους (2016), τα οποία θεωρεί ιστορικής σημασίας και πιστεύει ότι συνέβαλαν στην εδραίωση του μεγάλου αυτού θεσμού. Επίσης  τους Αντικειμενικούς Σκοπούς  για το Έτος 2017 όπως αναφέρονται  στην Εφημερίδα μας «ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΙΔΕΑ».

Στο χρόνο που πέρασε το Δ.Σ. της Α.ΑΚ.Ε.:

 1. Μεγιστοποίησε την απόδοσή του.
 2. Ελαχιστοποίησε τις δαπάνες, πλην των αναπόφευκτων ανελαστικών.

3  Πραγματοποίησε   τέσσερεις(4) μεγάλες εκδηλώσεις, δύο(2) στο 251 ΓΝΑ   και δύο (2)  στην Α.ΑΚ.Ε,  ως ακολούθως:

α. Την 4η  Μαρτίου 2016  Στην κατάμεστη αίθουσα της Α.ΑΚ.Ε. η καθιερωμένη  Ετήσια Γενική Συνέλευση  της  Α.ΑΚ.Ε.

β. Την 18η Μαΐου 2016 Η   Ετήσια  Επιστημονική Ημερίδα της Α.ΑΚ.Ε., στο Αμφιθέατρο του 251 ΓΝΑ. Η Εκδήλωση  ήταν αφιερωμένη στο <<Επιχειρήσεις και Επιχειρείν >>, με τρεις(3)  ομιλητές ως ακολούθως:

ι) (( Το τίμημα της υψηλής τεχνολογίας αλλοιώνει το ιατρικό λειτούργημα;  )) με ομιλητή τον Δρα Χειρουργό Ορθοπεδικό ,Καθηγητή ΕΚΠΑ  κ. Γεράσιμο Μ. Μεταξά   ,Τακτικό Μέλος της  Α.ΑΚ.Ε.

ιι)  (( Σύστημα Αξιολόγησης Επιχειρήσεων )) με ομιλητή τον Αεροναυπηγό κ. Εμμανουήλ Σκορδίλη, πρώην Γενικό Διευθυντή Ε.Α.Β.  Τακτικό Μέλος  της  Α.ΑΚ.Ε.

ιιι) (( Καινοτομία στην Επιχείρηση και το Επιχειρείν  )) με ομιλητή τον Δρ Οικονομολόγο  κ. Οδυσσέα  Κατσαΐτη,  Πρόεδρο Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος-Deree.

Συντονιστές  και Δημιουργοί  της εκδήλωσης ήταν τα Τακτικά Μέλη της  Α.ΑΚ.Ε., ο Απτχος(Ι) ε.α. Στυλιανός Αλεξόπουλος και ο Δρ Γεώργιος Γερούλης Απτχος(Ι) ε.α. Μηχανικός ΕΜΠ, ο οποίος που παρουσίασε και τα Συμπεράσματα της Ημερίδας,

γ.  Την 7η Νοεμβρίου 2016, Εορταστική   Εκδήλωση για τα 30 ΧΡΟΝΙΑ της Α.ΑΚ.Ε. και τα 21 ΧΡΟΝΙΑ της  Εφημερίδας μας ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΙΔΕΑ.

ι) Εισαγωγή – Συντονιστής Εκδήλωσης  Απτχος(Ι) ε.α κ. Στυλιανός Αλεξόπουλος , Μέλος του Δ.Σ (Έφορος ) Τακτικό Μέλος της  Α.ΑΚ.Ε.

ιι) Αφηγητής   Αναστάσιος Τενεκούδης, πρώην Γενικός Δντής ΥΠΕΘΑ ,  Μέλος του Δ.Σ (Κοσμήτωρ), Ιδρυτικό Μέλος της  Α.ΑΚ.Ε.

δ. Την 2α Δεκεμβρίου 2016  πραγματοποιήθηκε στη κατάμεστη αίθουσα           της Α.ΑΚ.Ε. η καθιερωμένη ετήσια Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των θανόντων Μελών της από την ίδρυσή της. Στη συνέχεια ακολούθησε  Αγιασμός για το νέο έτος 2017. Η Α.ΑΚ.Ε. πάντα τιμά τους απόντες-μέλη της με μεγάλη συγκίνηση.

 1. Φρόντισε όπως η εφημερίδα της «ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΙΔΕΑ» που έχει τύχει ευρύτατης αποδοχής, διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο το περιεχόμενό  της και  αποστέλλεται πλέον μόνο στα Μέλη μας για λόγους οικονομίας. Παράλληλα  αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Α.ΑΚ.Ε. η ηλεκτρονική μορφή της  Εφημερίδας μας «ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΙΔΕΑ».
 2. Συνεργάστηκε εποικοδομητικά με διάφορους φορείς όπως Γ.Ε.Α.,  Ε.Α.Α.Α.,   κ.λ.π.
 3. Επισκέφθηκε εθιμοτυπικά διάφορες υπηρεσίες.
 4. Συνήλθε εν απαρτία σε εννέα( 9) Μηνιαίες Τακτικές Συνεδριάσεις, εκ των οποίων τρεις(3) Ειδικές Συνεδρίες (την13η Μαΐου, 7η Οκτωβρίου και 2η Δεκεμβρίου 2016 ) και μια(1) Ετήσια Γενική Συνέλευση (της 4ης Μαρτίου 2016) και έλαβε σημαντικές αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία της Αεροπορικής Ακαδημίας. Κατά τις Ειδικές Συνεδρίες ανακήρυξε 17 Τακτικά  Μέλη της Α.ΑΚ.Ε. Τα Τακτικά Μέλη ανέρχονται σε 562, στα οποία περιλαμβάνονται Αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, Υπουργοί, Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, Ανώτατοι Δικαστικοί, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Διευθυντές Τραπεζών, Ιατροί, Δικηγόροι, Συγγραφείς, Λογοτέχνες, Ποιητές και άλλοι.
 5. Από διακεκριμένα Μέλη της Α.ΑΚ.Ε πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις σε άλλους χώρους και δημοσιεύτηκαν άρθρα στην εφημερίδα «ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΙΔΕΑ» αναλόγου περιεχομένου. Πιο συγκεκριμένα δημοσιεύθηκαν τα παρακάτω θέματα:

α. « Εθνική Στρατηγική »    από τον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α    κ. Νικόλαο Νόκα , Πρόεδρο της Α.ΑΚ.Ε .

β.  « Οι Έλληνες είναι η πολυπληθέστερη Εθνότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης »,   « Η μοίρα του Ρωμιού  »  και « Το κράτος του δικαίου βάλλεται χωρίς τις απαιτούμενες άμεσες αντιδράσεις »  από τον  Υπτχο (Ε) ε.α. κ.  Παναγιώτη Παπαδάκη Α’ Αντιπρόεδρο της Α.ΑΚ.Ε. και Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Ε.Δ.  και Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Φωκίδος.

γ. « Η συμβολή των γυναικών στις Ελληνικές Ένοπλες  Δυνάμεις » από  τον Σμχο(Ι) Αθανάσιο Μπινιάρη,  Τακτικό  Μέλος της Α.ΑΚ.Ε.

δ.   « Αγιότοκος  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ » και « Η πολεμική Αρετή των Ελλήνων » από τον Σμχο(Ε) ε.α κ. Ηλία Σβάρνα, Τακτικό  Μέλος της Α.ΑΚ.Ε.

ε.   «Πρόσφυγες και μεταναστευτικό – Το πρόβλημα και η λύση του »   από τον Δρ Γεώργιο Γερούλη Απτχος(Ι) ε.α.  Μηχανικό ΕΜΠ, Τακτικό Μέλος  της Α.ΑΚ.Ε.  .

στ. « Οι πολιτικοί συμβολισμοί του Παρθενώνα »,  από τον Ζαχαρία Πλαϊτάκη,  Τακτικό  Μέλος της   Α.ΑΚ.Ε.

ζ « Ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός »,  από τον Τξχο(Ο) ε.α κ. Πολύβιο  Μαργιά, Τακτικό Μέλος της Α.ΑΚ.Ε.

η. « Μια περιήγηση στη Θράκη », από τον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α.  κ. Ηρακλή Ναούμ, Τακτικό Μέλος  της Α.ΑΚ.Ε .

θ. « Η ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας –Αεροδιαστημική Τεχνολογία  »,  από   τον  Αντιπτέραρχο (Μ) ε.α.    κ.  Ζαχαρία Γκίκα,  Πρόεδρο της ΕΑΒ, Τακτικό Μέλος  της Α.ΑΚ.Ε.

 1. Ο πίνακας Ευεργετών-Δωρητών παρέμεινε με 3 Μεγάλους Ευεργέτες, 2 Ευεργέτες και 97 Δωρητές.
 2. Εμπλούτισε τη βιβλιοθήκη της με αξιόλογα βιβλία, πολλά των οποίων είναι προσφορές από τα Μέλη μας.
 3. Αρχειοθέτησε όλη την αλληλογραφία της.
 4. Συμμετείχε δια του Προέδρου της ή εκπροσώπου του σε πάρα πολλές εκδηλώσεις.
 5. Τέλεσε το καθιερωθέν Ετήσιο Μνημόσυνο Θανόντων Μελών της Α.ΑΚ.Ε.
 6. Κατέβαλε προσπάθειες για την όσο το δυνατόν διατήρηση του κεφαλαίου της από χορηγίες, δωρεές και εισφορές, τόσο των Μελών της όσο και άλλων φορέων, προσκειμένων στην Ακαδημία μας.

 

Σε   ότι αφορά τους Αντικειμενικούς Σκοπούς για το 2017

Έχουν προγραμματιστεί τα εξής :

α. Μια Γενική  Συνέλευση των Τακτικών Μελών ,η  σημερινή , για ενημέρωση των Μελών επί των Πεπραγμένων 2016, τον Απολογισμό 2016 και Προϋπολογισμό 2017 και έγκρισή τους.

β. Δύο(2) Ειδικές Συνεδρίες την 12η  Μαΐου και 6η Οκτωβρίου  για ανακήρυξη Νέων Μελών, καθώς και την 1η Δεκεμβρίου 2017  Επιμνημόσυνη Δέηση  για τα Μέλη  μας που έφυγαν και Αγιασμό για το επόμενο Έτος.

γ.  Ημερίδα την 17η Μαΐου 2017  στο 251 Γ.Ν.Α.  με  Εθνικά  θέματα. Ακολούθως θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις. Σχετικά θα ενημερωθείτε από την εφημερίδα μας στο επόμενο τεύχος.

δ. Εκδήλωση προς τιμή της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα  στο 251 Γ.Ν.Α. την 7η   Νοεμβρίου 2017.

Έσοδα-Έξοδα 2016 και Π/Υ Έτους 2017

Ο Ταμίας της Α.ΑΚ.Ε. κ. Ευστράτιος Τσαούσογλου αναφέρθηκε αναλυτικά στον Απολογισμό Εσόδων–Εξόδων  2016  και  Προϋπολογισμό έτους 2017.

Ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής  Απτχος(Ι) ε.α.  Γεώργιος Γερούλης ανέγνωσε το πρακτικό της Εξελεγκτικής  Επιτροπής.

Τα ανωτέρω αναφερθέντα, πολύ περιληπτικά, είναι τα πεπραγμένα του Δ.Σ. της Α.ΑΚ.Ε., η συνέχιση του έργου της οποίας αποτελεί χρέος τιμής για μας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Εξουσιοδοτούμε τον κ. Πρόεδρο για περαιτέρω διευκρινίσεις.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ

Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α.

Επίτιμος Αρχηγός Α.Τ.Α.

Comments are closed.